Schmidt ondanks nederlaag vol vertrouwen naar Ajax

22 oktober 2021 – Drie dagen voor de topper tegen Ajax kreeg PSV tegen AS Monaco een flinke klap te verwerken. In de slotfase sloegen de Monegasken toe en verloor de ploeg van trainer Roger Schmidt met 1-2. Schmidt zelf zag na afloop echter genoeg zaken waaruit de Eindhovenaren vertrouwen konden putten.

Schmidt ondanks nederlaag vol vertrouwen naar Ajax

Tegenover ESPN gaf Schmidt na de wedstrijd aan 'heel teleurgesteld' te zijn, juist ook omdat de Eindhovenaren zo'n goede wedstrijd speelden. "Vooral in de tweede helft. We lieten veel passie en kwaliteit zien, waren tactisch top en hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen. Uiteindelijk zijn zij na rust één keer in onze zestien geweest en maakten ze daar de beslissende goal."

"Dat doet pijn, maar we kunnen deze wedstrijd ook zien als een goede stap in onze ontwikkeling", ging de Duitser verder. "We hebben opnieuw in een Europese wedstrijd laten zien dat we in onszelf geloven en ook tactisch het verschil kunnen maken. We kunnen veel goede dingen uit deze wedstrijd halen, al is op dit moment de teleurstelling nog groot."

Dat de klap van de late beslissende treffer hard aan kwam, maakt het volgens Schmidt niet moeilijker om zijn ploeg weer op te peppen voor de topper van aanstaande zondag (16:45 uur). "We hebben verloren, maar we speelden verder ongelofelijk goed in de tweede helft. We konden het een paar keer beter doen in de eindfase, scherper zijn in de afronding, maar ik denk dat we ook veel vertrouwen uit deze wedstrijd kunnen putten. Dat het altijd lastig is om tegen Ajax te spelen, is duidelijk", voegde hij daar tot slot aan toe.

PSV

gerelateerd