Geweldig optreden Linssen beloond met nominatie UEFA

22 oktober 2021, 09:21

Bryan Linssen maakte donderdagavond indruk tijdens de Conference League-zege van Feyenoord op Union Berlin (3-1). De spits pikte een doelpunt mee en gaf een assist, maar was los daarvan sowieso een belangrijke schakel in de voorhoede van de Rotterdammers. Het leverde hem bij de UEFA een nominatie voor Speler van de Week op. 

Linssen is een van de vier uitblinkers die kans maakt op de prijs, al is de concurrentie hevig. Favoriet lijkt Erik Botheim, de spits die namens Bodø/Glimt met twee goals en drie assists voor een groot deel verantwoordelijk was voor de verrassende 6-1 nederlaag van AS Roma, het grootste verlies ooit uit de carrière van José Mourinho. 

Gavriel Kanichowsky (Maccabi Tel-Aviv) en Ruano Sappinen (FC Flora Tallinn) zijn de andere genomineerden. Tel-Aviv won met liefst 0-5 van HJK Helsinki, waarbij Kanichowsky goed was voor twee treffers. Ook Sappinen maakte er twee, waarmee hij Flora Tallinn aan een 2-2 gelijkspel hielp tegen het Cypriotische Anorthosis Famagusta. 

Blind

Als Linssen erin slaagt de zware concurrentie af te troeven, dan zou hij de tweede Nederlandse Speler van de Week van deze speelronde worden. In de Champions League ging die prijs woensdag namelijk al naar Daley Blind. In de Europa League zijn geen Nederlanders genomineerd. Lorenzo Insigne (Napoli), Issa Diop (West Ham United), Patson Daka (Leicester City) en Karl Toko Ekambi (Lyon) maken daar kans op de prijs. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen