Transferweekje: Lang, Ajax en bijzonder gerucht Barcelona

23 oktober 2021, 12:00

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Lijstje clubs met oogje op Lang steeds groter

Noa Lang heeft aan belangstelling niet te klagen. Volgens Calciomeracto kan de Club Brugge-aanvaller nu ook Liverpool op zijn lijstje met mogelijke nieuwe bestemmingen zetten. De landskampioen van 2020 zou de Oranje-international graag willen verleiden tot het ondertekenen van een langdurige verbintenis op Anfield.

Eerder werd ook al geschreven dat ook Arsenal de wens zou hebben Lang over te nemen van de Belgisch kampioen. Naast een overstap naar Engeland, mag Lang naar verluidt ook dromen van een avontuur in de Serie A. AC Milan is namelijk de derde club die aan de voormalig Ajacied wordt gelinkt. De club die de strijd om de handtekening van Lang wint, zal een flink bedrag moeten betalen aan Club Brugge. De marktwaarde van de 22-jarige dribbelaar wordt geschat op vijfentwintig miljoen euro.

Newcastle kijkt rond bij Ajax

Ajax gaat voor dubbelslag

Meer Ajax-nieuws, want op het veld was de club deze week juist goed bezig om de selectie bij elkaar te houden. Zo kondigde Edson Álvarez in De Telegraaf zelf aan dat zijn contractverlenging slechts een kwestie van tijd is, en dat beide partijen er inmiddels uit zijn. De Mexicaan lag nog vast tot medio 2024, maar plakt daar nog een jaar aan vast. "Dit is een signaal naar de staf, mijn medespelers en de fans dat ik gelukkig ben." De club hoopt hetzelfde nieuws ook snel te kunnen melden over Ryan Gravenberch. Het toptalent, dat nog altijd in de race is om de Golden Boy Award te winnen, ligt nog vast tot medio 2023, maar volgens de eerdergenoemde krant heeft Ajax het eerste contact gelegd met zaakwaarnemer Mino Raiola om ook hem langer te binden. De gesprekken bevinden zich nog in een beginstadium, maar Ajax zou dus een fraaie dubbelslag kunnen slaan. 

Weer Van de Beek...

Niet voor de eerste en waarschijnlijk niet voor de laatste keer wordt Donny van de Beek behandeld in deze rubriek. Het verhaal van de Nederlandse middenvelder is bekend: anderhalf jaar geleden maakte hij de overstap naar Manchester United in de hoop door te breken in de Europese top, maar speeltijd krijgt hij nauwelijks op Old Trafford. United wilde Van de Beek afgelopen zomer nog niet van de hand doen, maar het geduld van de voormalig speler van Ajax is op. Na de wedstrijd tegen Atalanta gaf Ole Gunnar Solskjaer toe dat Van de Beek gefrustreerd is. Italiaanse media beschouwen dat als een boost voor de kansen van Juventus en Internazionale om hem in te lijven. De club zouden in januari niet te veel geld willen uitgeven op de transfermarkt, waardoor een huurtransfer (al dan niet met aankoopoptie) als enige optie wordt beschouwd.

Platzak Barça wil Mbappé verleiden

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen