Complimenten vanuit Spurs-kamp voor Vitesse: "Ze domineerden"

22 oktober 2021, 11:05

Vitesse deed donderdagavond goede zaken in de Conference Leauge, door op eigen veld met 1-0 te winnen van Tottenham Hotspur. Maximillian Wittek maakte twaalf minuten voor tijd het enige doelpunt.

Een flinke domper voor de Engelse topclub, die nu virtueel zijn uitgeschakeld en naast de Arnhemmers ook Stade Rennes voor moeten laten in de groep. Middenvelder Harry Winks was onder de indruk van Vitesse, zo vertelde hij op de persconferentie na afloop. "Ze waren creatiever en hadden de overhand. Vitesse heeft ons gedomineerd. Ik vind niet dat we het als excuus moeten gebruiken dat we met een ander team speelden. Als Spurs zijnde moet je hier gewoon winnen. We waren simpelweg niet goed genoeg."

Ook trainer Nuno Espirito Santo wil zich niet verschuilen achter het feit dat hij geen gebruik maakte van een handvol grote namen, onder andere Harry Kane en Heung-Min Son bleven in Londen achter. Steven Bergwijn speelde wel mee aan Spurs-zijde, maar kon ook het verschil niet maken. "Het was een moeilijke wedstrijd tegen een lastige ploeg", concludeerde Espirito Santo.

Lees ook: Vijf conclusies na de duels van AZ

De oud-trainer van FC Porto, Valencia en Wolverhampton Wanderers staat nog altijd achter zijn keuze om niet met de gebruikelijke namen af te reizen naar GelreDome. "Ik had het idee dat we genoeg weerstand boden, maar wat ongeconcentreerd waren in de aanval. Ik heb geen spijt van mijn selectiebeleid. De Conference League biedt een mooie kans aan andere spelers die er ook bij horen en zich zo kunnen ontwikkelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen