Steun uit onverwachte hoek voor Koeman: "Het ligt niet aan hem"

22 oktober 2021, 11:20

Bernd Schuster heeft het opgenomen voor Ronald Koeman. De voormalig trainer van Real Madrid vindt het meer dan logisch dat de Nederlandse trainer onlangs uitsprak dat er niet mag worden verwacht dat FC Barcelona dit seizoen een rol van betekenis gaat spelen in de Champions League.

Barcelona greep woensdag de laatste strohalm in de groepsfase van de Champoins League door Dinamo Kiev met 0-1 te verslaan. Barça houdt door de zege uitzicht op de knock-outfase, maar Koeman ziet zijn ploeg niet als een van de favorieten voor de eindzege. "Soms willen we ons een beetje indekken en de hoge druk wegnemen, waar Barcelona nu last van heeft", aldus Schuster, geciteerd door Spaanse media. "Het probleem ligt niet bij de trainer. Er is veel gebeurd. Veel spelers, zoals Messi, zijn vertrokken. De manier van spelen is veranderd, maar ik merk dat de spelers nog steeds op zoek zijn naar Messi. Koeman heeft ervaring en het is aan hem om de filosofie te veranderen."

Carles Rexach, voormalig speler van Barcelona, vindt ook dat Koeman de tijd moet krijgen. "Hij is op een lastig moment ingestapt en doet het relatief goed. Koeman is niet het probleem, het team is het probleem. Er zijn vijf of zes teams in Europa die beter zijn dan Barcelona en Real Madrid. Alle vorige trainers sinds Rijkaard hebben gewonnen omdat er een goed team was. Setién had problemen, Koeman heeft dezelfde problemen. Het zijn uiteindelijk de spelers die het moeten doen. Er lopen nu veel jonge spelers rond en men moet het hoofd koel houden."

Koeman bevindt zich na de zeges op Valencia en Dinamo Kiev in relatief rustig vaarwaater. Temeer omdat voorzitter Joan Laporta ondanks het vertrouwen in de Nederlandse trainer uitsprak. Komend weekend komen de Catalanen in actie tegen Real Madrid, dat eveneens wisselvallig presteert en tot nu toe slechts twee punten meer veroverde in de competitie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen