'Paris Saint-Germain had topcontract klaarliggen voor Fati'

22 oktober 2021 – Ansu Fati committeerde zich onlangs aan FC Barcelona door zijn contract tot medio 2027 verlengen, maar had er ook voor kunnen kiezen om zijn loopbaan elders voort te zetten. Bij Paris Saint-Germain lag volgens Mundo Deportivo een topcontract klaar voor de achttienjarige aanvaller.

'Paris Saint-Germain had topcontract klaarliggen voor Fati'

Fati was bij PSG in beeld als opvolger van Kylian Mbappé, die afgelopen zomer dicht bij een overgang naar Real Madrid was. Als de jonge aanvaller Lionel Messi had gevolgd naar de Franse hoofdstad, dan was hij er financieel flink op vooruitgegaan. Bij PSG lag namelijk een jaarsalaris van vijftien miljoen euro en een tekenbonus van dertig miljoen euro voor hem klaar.

Niet alleen PSG wilde Fati inlijven. Volgens andere Spaanse media namen ook Manchester United en Liverpool contact op met de entourage van de Spaanse aanvaller. Ondanks de Franse en Engelse interesse besloot Fati om zijn contract bij Barcelona te verlengen. Hij ligt nu tot de zomer van 2027 vast in Camp Nou. In zijn verbintenis is een afkoopsom van liefst één miljard euro opgenomen.

Fati zit bij Barcelona op zijn plek en geniet van de samenwerking met Memphis Depay, zei hij donderdag. "We hebben nog niet vaak samengespeeld, maar we begrijpen elkaar goed. En dat terwijl hij niet eens Spaans spreekt. Ik hoop dat we nog jarenlang samen spelen", gaf hij aan.

Ligue 1

gerelateerd