Schmidt: Madueke mist Ajax, inzetbaarheid Gakpo nog onzeker

22 oktober 2021, 13:54   Bijgewerkt: 22 oktober 2021, 13:59

Een flinke domper voor PSV, in aanloop naar de kraker van zondag in Amsterdam tegen Ajax: Noni Madueke kan zeer zeker niet meespelen in de Eredivisiekraker.

De Engelse aanvaller - die Ajax in het duel om de Johan Cruijff Schaal nog pijnigde - krijgt een MRI-scan, om zijn spierklachten onder de loep te nemen. Dat bevestigde PSV-trainer Roger Schmidt tijdens het gebruikelijke perspraatje vooraf. Madueke ging in het met 1-2 verloren Europa League-duel tegen AS Monaco donderdag naar de grond en maakte direct een wisselgebaar. "Ik verwacht niet dat hij zondag haalt. Het is iets met een spier", zei Schmidt daar direct na de wedstrijd al over bij ESPN.

Lees ook: PSV schrikt: Madueke en Gakpo vallen geblesseerd uit

Ook de inzetbaarheid van Cody Gakpo in de ArenA is nog twijfelachtig, zo laat de Duitse oefenmeester weten. De middenvelder kampt met enkelklachten en krijgt evenals Madueke een MRI-scan voor de kiezen. Gakpo nam tegen de Monegasken de enige PSV-treffer voor zijn rekening. Hoewel Schmidt de verwachting heeft dat Madueke toch zeker voor een aantal weken zal zijn uitgeschakeld, is het voor Gakpo afwachten of hij Ajax-uit haalt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen