Schmidt ziet het zitten in Vertessen en wijst naar Lewandowski

22 oktober 2021 – Yorbe Vertessen mag hopen dat hij zondag in de topper tegen Ajax voor de derde keer dit seizoen in de basis staat bij PSV. De Belgische aanvaller verschijnt mogelijk aan de aftrap omdat Noni Madueke geblesseerd en is achter de naam van Cody Gakpo nog een vraagteken staat.

Schmidt ziet het zitten in Vertessen en wijst naar Lewandowski

Roger Schmidt gaf Vertessen dit seizoen al regelmatig speeltijd. Het baart de Duitse oefenmeester geen zorgen dat de Belgische aanvaller relatief weinig rendement uit zijn invalbeurten haalt. "Kijk naar Lionel Messi of Robert Lewandowski, die in hun jonge jaren ook nog niet zo effectief waren. Yorbe zal vaker in dit soort situaties moeten komen en dan minder hectisch worden", stelt hij tegenover het Eindhovens Dagblad.

Vertessen kwam dit seizoen in zeventien wedstrijden in actie voor PSV. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en drie assists. "Ik ben ervan overtuigd dat hij mogelijkheden heeft om voor PSV een topspeler te worden en vergeet ook niet dat hij twee jaar heeft stilgestaan door een blessure", gaat de oefenmeester van de Eindhovenaren verder.

PSV leed donderdagavond een nederlaag tegen AS Monaco in de Europa League (1-2). "Daar gaan we het niet meer over hebben. We moeten de tijd die we hebben zo goed mogelijk benutten. Eerder dit seizoen hadden we ook weinig tijd toen we naar Ajax gingen, omdat we tegen FC Midtjylland hadden gespeeld. Toen hebben we het ook aardig gedaan."

PSV

gerelateerd