Ten Hag aast tegen PSV op 'Dortmundje': "Het is payback time"

22 oktober 2021 – Enkele dagen na de fenomenale wedstrijd van Ajax tegen Dortmund, moeten de Amsterdammers zich alweer voorbereiden op de volgende topper. Komende zondag neemt Ajax het thuis op tegen PSV. Erik ten Hag gaf vooraf op de persconferentie aan dat zijn ploeg nog wel een appeltje te schillen heeft met de ploeg uit de lichtstad en hoopt dat het net zo voor de dag komt als afgelopen dinsdag.

Ten Hag aast tegen PSV op 'Dortmundje': "Het is payback time"

Zondag nemen de nummers één en twee van de Eredivisie het tegen elkaar op. Het verschil op de ranglijst is slechts één punt. "Het is een grote wedstrijd. De spelers weten het ook: het is een finale en dan staat de boel op scherp. Ik mag hopen dat ík ze daarvoor niet op scherp hoef te zetten." Dinsdag was Remko Pasveer met enkele cruciale reddingen een van de uitblinkers. Ten Hag was dan ook zeer over hem te spreken.

"Keepen bij ons vraagt veel concentratie, omdat hij weinig te doen krijgt. Hij moet kunnen voetballen en dat is ook de reden dat we hem hebben gehaald. Uiteindelijk gaat het erom dat een keeper ballen tegenhoudt. Je wordt beoordeeld op dat ene momentje. Het was mooi dat hij zich zaterdag en dinsdag zo heeft kunnen onderscheiden."

De meest recente wedstrijd van Ajax tegen PSV was een zeer pijnlijke voor de Amsterdammers. In de Johan Cruyff Schaal werd met 0-4 verloren, maar toch wil de trainer van Ajax daar niet te veel aan terugdenken. "Ik wil geen wedstrijden vergelijken. Natuurlijk kun je er nog wel wat dingen uit halen, maar het moment is gewoon heel bepalend. Het was duidelijk hoe de verhoudingen toen waren, maar we hebben later ook hele andere verhoudingen laten zien."

Lees ook: 'PSV ernstig verzwakt tegen Ajax: ook Gakpo niet inzetbaar'

Zo leeft zijn ploeg met groot vertrouwen naar de topper toe. "Wij kennen PSV natuurlijk heel erg goed en PSV kent Ajax heel goed. We hebben veel tegen elkaar gespeeld in de afgelopen periode. In de beker, de competitie, de Johan Cruyff Schaal, dus ik denk dat we niet zoveel geheimen voor elkaar hebben, maar we willen zeker winnen. We hebben een pesthekel aan verliezen. Zondag is het payback time."

Ajax

gerelateerd