Seuntjens hekelt speelwijze Fortuna, uitblinker vergat schoenen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 oktober 2021 – Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een punt gepakt tegen Willem II (1-1). Vanaf minuut één was het duidelijk dat Fortuna zich ver liet inzakken en speculeerde op de omschakeling. Gelegenheidsspits Mats Seuntjens kon na afloop maar moeilijk verbergen dat hij het niet helemaal eens was met de gekozen speelwijze, terwijl doelpuntenmaker Tijani Noslin iets opmerkelijks onthulde.

Seuntjens hekelt speelwijze Fortuna, uitblinker vergat schoenen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de camera van ESPN kreeg Seuntjens de vraag of hij het leuk vindt om zo te spelen. "Nee", antwoordde hij stellig. "Ik zeg dat misschien niet direct tegen de trainer dat ik het niet helemaal eens ben met de speelwijze, maar laat het wel een beetje merken denk ik. Dat is meer iets tussen mij en de groep en tussen mij en de trainer. Het heeft niet alleen met mij te maken, maar ook met andere jongens."

Na rust kroop Fortuna iets meer uit de schulp en dat stemde Seuntjens positief. "Je ziet in de tweede helft als we wel met zijn allen wat metertjes hoger staan om druk te geven, dan zijn we gewoon hartstikke goed en komen we niet in de problemen. Alhoewel ze wel een aantal kansen hebben gecreëerd natuurlijk, maar dat zijn ook de complimenten aan Willem II."

Op de vraag of dat het bewijs is van zijn gelijk, antwoordt hij ook eerlijk. "Ja, misschien wel. Maar in de eerste helft geef je wel weinig weg en dat is een uitgangspunt waarop we vanaf een aantal weken hebben ingezet." Na rust maakt Fortuna de 0-1 door invaller Noslin. Na afloop werd hij geïnterviewd door L1. Daaruit bleek dat hij voor de wedstrijd zowel zijn voetbalschoenen als zijn scheenbeschermers was vergeten.

Lees ook: Willem II verliest aansluiting Ajax en PSV in aanloop naar topper

Deze zijn later nagebracht, waardoor hij toch kon uitgroeien tot de belangrijkste man van Fortuna Sittard met zijn eerste Eredivisie-goal. "Er was heel veel ontlading, omdat je hier al van kleins af aan naartoe werkt. Ik dacht: als deze erin gaat, dan maak ik iets mee dat me mijn hele leven bij zal blijven. En dat is gelukt."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd