'Overmars wil naar Newcastle door laag salaris Ajax'

22 oktober 2021, 23:59   Bijgewerkt: 23 oktober 2021, 09:35

Na de overname van de Engelse voetbalclub Newcastle, maakte De Telegraaf bekend dat Marc Overmars kandidaat is om daar de nieuwe technisch directeur te worden. Valentijn Driessen is daar bij het voetbalpraatprogramma Veronica Inside verder op ingegaan. Volgens hem wil Overmars zelf niets liever dan de nieuwe uitdaging aangaan.

Driessen weet dat de technisch directeur bij Ajax slechts een basissalaris heeft van zevenhonderdduizend euro. Johan Derksen meent dat dat geen reden mag zijn om zomaar te vertrekken naar een club met zo'n controversiële eigenaar. "Het verbaasde met dat Overmars wel openstaat voor de job, omdat hij slechts zeven ton per jaar zou verdienen bij Ajax. Dan denk ik: het loopt storm bij de voedselbank. Die jongens werken in een totaal gekke wereld, maar dat is toch mooi salaris bij die functie?"

In vergelijking met technisch directeuren uit de Premier League, is dat een schijntje volgens Driessen. "Dat is een topsalaris, maar Marcel Brands verdient gewoon 3,5 miljoen bij Everton. Uiteindelijk kom je wel ergens terecht waar je veel geld kan verdienen. Overmars gaat daarheen. Die vindt dat geweldig. Hij kan een club vanaf de grond opbouwen tot een wereldclub. Er is een shortlist van drie en als hij gekozen wordt, is hij weg."

Lees ook: 'Ajax moet vrezen: Overmars in beeld bij steenrijk Newcastle'

De eigenaren uit Saoedi-Arabië hebben een gigantisch vermogen, maar staan ook bekend als criminele figuren. Dat is voor Derksen reden genoeg om niet op het aanbod in te gaan. "Mensen met normale verstandelijke vermogens moeten wel twee keer nadenken voor ze daarheen gaan. Zal hij er geen problemen mee hebben dat daar een huurmoordenaar aan het bewind staat?"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen