Dit zijn de verwachte opstellingen in de topper tussen Ajax en PSV

23 oktober 2021, 10:45

Hét hoogtepunt van dit Eredivisieweekend is natuurlijk de kraker tussen Ajax en PSV. Waar de Amsterdammers gewoon in hun sterkste elf lijken aan te treden, moet PSV met Cody Gakpo en Noni Madueke twee sterkhouders missen. Het Algemeen Dagblad deed alvast een voorspelling over de beide opstellingen. 

De vervangers van de tegen AS Monaco geblesseerde geraakte Gakpo en Madueke lijken dezelfde aanvallers te worden die ook donderdag voor hen in de ploeg kwamen. Op links is dat Armindo Bruma, op rechts Yorbe Vertessen. In de punt van de aanval keert Eran Zahavi terug. Donderdagavond stond Carlos Vinicius nog - voor het eerst als basisspeler - op die plek.

Verder lijkt het erop dat Olivier Boscagli na zijn wedstrijd als middenvelder weer terugzakt naar de defensie. Daar neemt hij plaats naast André Ramalho, terwijl Armando Obispo zijn basisplaats verliest. Op het middenveld keert Ibrahim Sangaré terug. Hij was geschorst voor het duel tegen Monaco, maar neemt nu zijn plek naast aanvoerder Marco van Ginkel weer in.

De formatie van Ajax lijkt beter te voorspellen. Erik ten Hag leek met zijn opstellingen tot nu toe goed duidelijk te maken hoe hij zijn sterkste elf ziet en tegen PSV kiest hij dan ook voor die namen. De meest opvallende afwezige is in dat geval opnieuw Davy Klaassen, die Steven Berghuis op tien ziet starten. De formatie van Ajax blijft daarmee ongewijzigd ten opzichte van de overweldigende 4-0 zege op Borussia Dortmund in de Champions League.

Vermoedelijke opstellingen 

Ajax: Pasveer; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Van Ginkel, Sangaré; Vertessen, Götze, Bruma; Zahavi

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen