SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

Sangaré dankbaar: "Privilege om met Götze en Zahavi te trainen"

23 oktober 2021 – Ibrahim Sangaré is langzaam maar zeker steeds waardevoller aan het worden voor PSV. Naast zijn defensieve rol op het middenveld laat de Ivoriaan zich ook aan de bal meer zien. "Ik heb altijd het beste gegeven, maar ik voel ook dat ik me nu in de goede richting aan het ontwikkelen ben."

Sangaré dankbaar: "Privilege om met Götze en Zahavi te trainen"

Zo merkt Sangaré ook dat hij onder supporters van PSV populairder wordt. "Ik vind het geweldig om mensen tegen te komen", liet hij het Eindhovens Dagblad weten. "Als supporters vragen om een foto of handtekening, voelt dat als een eer. Ik vind het nog altijd bijzonder dat mensen zoiets van mij willen. Nog meer bekendheid geniet Sangaré in zijn thuisland Ivoorkust. "Er is door een aantal bekenden van me zelfs een liedje met dansje voor me gemaakt. Gekker moet het toch niet worden?"

Toch zal de middenvelder niet snel naast zijn schoenen gaan lopen. "Weet je wat bijzonder is? Dat ik elke dag met mannen als Mario Götze en Eran Zahavi mag trainen. Ik zie dat als een privilege. Zij hebben in het internationale voetbal al veel bereikt en laten zien. Wat ik mooi vind, is dat ze echt luisteren als je ergens mee zit en waardevolle adviezen hebben vanuit hun ervaring."

Ook over ploeggenoot Olivier Boscagli was Sangaré lovend. "Met hem kan ik volledig in het Frans communiceren en dat betekende zeker vorig jaar veel voor me. Daardoor was de taalbarrière niet het allergrootste probleem. Ik heb PSV toen leren kennen als professionele club en snap nu ook waarom voetballers vanuit hier formidabele carrières hebben opgebouwd. Dat heb ik ook meegenomen om hier een contract te tekenen en niet ergens anders heen te gaan."

PSV

gerelateerd