Feyenoord
4 – 0
Fortuna Sittard

Haller tussen grote namen: "Maar je moet altijd de context zien"

23 oktober 2021 – Sébastien Haller heeft tot dusver al aardig wat monden gesnoerd met zijn optredens voor Ajax in de Champions League. De spits werd in de media nog wel eens bekritiseerd, maar staat na drie duels in het miljardenbal op liefst zes goals en twee assists. Hij schoot zich daarmee al in enkele bijzondere lijstjes.

Haller tussen grote namen: "Maar je moet altijd de context zien"

Dat begon al in de openingswedstrijd tegen Sporting Portugal, waarin Haller liefst vier keer trefzeker was. Daarmee was hij na Jari Litmanen de eerste Ajacied met een hattrick in de Champions League. En was Søren Lerby de enige Ajax-speler die in één Europese wedstrijd meer doelpunten maakte dan hij (vijf tegen Omonia Nicosia in 1979). "Die namen, het is prachtig om daartussen te staan. Dat maakt me heel trots", liet Haller optekenen in Het Parool.

Ook in de statistieken van dit seizoen bevindt Haller zich tussen de grote namen. Zo is hij met zijn zes treffers topscorer boven bijvoorbeeld Mohamed Salah en Robert Lewandowski, die beiden vijf keer scoorden. Erling Haaland is de enige andere speler die aan zijn eerste drie Champions League-duels ook zes doelpunten overhield. "Maar Haaland was negentien toen hij dat deed, ik ben 27. Je moet altijd de context zien", bleef Haller realistisch.

"Ik ben voor en na de wedstrijd dezelfde man en dezelfde voetballer", vertelde de spits. "Vier gemiste kansen of vier doelpunten brengen daar geen verandering in. Ik moet niet denken dat ik de beste voetballer ter wereld ben, want dat ben ik niet. Bij lange na niet zelfs", voegde hij daar lachend aan toe.  

Ajax

gerelateerd