Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Ronaldo snoert critici de mond: "Die mensen mogen mij niet"

23 oktober 2021 – Met enkele belangrijke doelpunten heeft Cristiano Ronaldo zijn waarde voor Manchester United na zijn terugkeer al snel bewezen. Toch kreeg hij voor zijn gebrek aan verdedigende arbeid de nodige kritiek te verduren in Engeland. Zelf ligt de Portugees daar al lang niet meer wakker van.

Ronaldo snoert critici de mond: "Die mensen mogen mij niet"

In een uitgebreid interview met Sky Sports reageerde Ronaldo onder meer op die kritiek. "Ik ken mijn rol in dit team", begon hij. "Dat is om dit team te helpen om te winnen en om doelpunten te maken. Maar ook het verdedigende aspect hoort daarbij. De mensen die dat niet willen zien, zijn de mensen die mij niet mogen. Maar laten we eerlijk zijn: ik ben 36, ik win alles, dus waarom zou ik me dan druk maken om mensen die slecht over me praten?"

Dat Ronaldo op zijn 36e nog altijd op zijn top speelt, kan hij makkelijk verklaren. "Het belangrijkste is dat ik nog steeds gelukkig ben en geniet van het voetbal. Het maakt niet uit hoeveel ik al gewonnen heb in mijn carrière, ik ben nog steeds gemotiveerd. Ik ben aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen, zelfs op mijn leeftijd. Ik ben hier om te winnen en Manchester United aan prijzen te helpen."

Dat laatste wilde Ronaldo benadrukken: "Ik ben hier niet voor vakantie, ik ben hier om prijzen te pakken. Ik zie veel potentie in dit team, met veel jonge spelers. Manchester United doorgaat momenteel veel veranderingen. Ze hebben mij gekocht, Varane, Sancho. Dat heeft tijd nodig. Daarbij ben ik hier om te winnen en om het team te helpen om iets op te bouwen." Met Manchester United speelt Ronaldo zondagmiddag om 17:30 uur de kraker tegen Liverpool. 

Premier League

gerelateerd