SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

Opmerkelijke tirade Mourinho tijdens Europees debacle

23 oktober 2021 – Dat José Mourinho zijn eigen spelers verantwoordelijk hield voor de deceptie van AS Roma tegen Bodø/Glimt (een 6-1 nederlaag) was al bekend. De oefenmeester stelde na afloop al in de pers dat zijn ploeg simpelweg niet goed genoeg was. Ook in de rust zou hij echter flink tekeer zijn gegaan.

Opmerkelijke tirade Mourinho tijdens Europees debacle

Dat schreef het Italiaanse Corriere dello Sport zaterdag. Dat medium onthulde dat Mourinho ook in de rust - Roma stond toen 'slechts' met 2-1 achter - al woest was op zijn eigen spelers. "Sommigen van jullie zouden hier in Noorwegen nog niet spelen, of zelfs in de Serie B", zou hij naar zijn ploeg gesnauwd hebben.

Mourinho koos er in de Conference League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt voor om een B-elftal te laten starten. Dat dat niet goed uitpakte was een understatement en ook na de wedstrijd brandde hij zijn spelers openlijk af. "De basiself die Bodø/Glimt vandaag kon opstellen, was kwalitatief beter dan wij vandaag op de been konden brengen."

"Vanaf nu kunnen jullie in elk geval stoppen met vragen waarom we altijd met dezelfde spelers starten", voegde hij daar cynisch aan toe. Overigens nam Mourinho wel de verantwoordelijkheid op zich, omdat hij er zelf voor koos om zijn eerste elftal rust te geven. "Ik wist dat ik een team had met een paar beperkingen. De kern van het elftal bestaat uit twaalf, dertien spelers."

Lees ook: Mourinho valt AS Roma-spelers af na voor hem historisch verlies

Eredivisie

gerelateerd