Koeman hoeft ook in El Clásico niet te vrezen voor baan

23 oktober 2021 – De zorgen over het aanblijven van Ronald Koeman bij FC Barcelona lijken weer afgenomen. President Joan Laporta bevestigde in aanloop naar de kraker tegen Real Madrid nog maar eens dat de baan van de Nederlander niet op het spel staat. 

Koeman hoeft ook in El Clásico niet te vrezen voor baan

De soap rond Koemans functie aan het einde van het vorige seizoen was nog maar net voorbij, toen hij ook dit seizoen weer ter discussie kwam te staan. Rond de vorige Spaanse topper die Barcelona speelde, tegen Atlético Madrid, sloeg dat echter ineens om. Joan Laporta sprak - toen vrij onverwacht - zijn volledige vertrouwen uit in Koeman.

Ook nu de volgende topper tegen Real Madrid op het programma staat, besloot de president de druk weer iets van dat duel af te halen. "Natuurlijk is Koeman nog steeds trainer hier na El Clásico", verzekerde hij daags voor die wedstrijd tegenover Sport.

Koeman zelf gaf tijdens zijn persconferentie aan uiteraard blij te zijn met het vertrouwen van de voorzitter, maar tegelijkertijd de vragen daarover beu te zijn. "Laporta hoeft me niet elke dag te vertellen dat ik aan mag blijven. Ik voel me gesteund door de voorzitter en de club, maar ik weet ook dat alles afhangt van de resultaten."

Lees ook: Koeman blikt vooruit op El Clásico: "Er is geen duidelijke favoriet"

LaLiga

gerelateerd