Álvarez weerstond bijzonder transferoffensief Stade Rennais

23 oktober 2021, 16:15   Bijgewerkt: 23 oktober 2021, 16:27

Dat er veel voor nodig is om Edson Álvarez bij Ajax weg te krijgen, is afgelopen zomer gebleken. Stade Rennais hoopte de Mexicaan toen in te lijven en schakelde om dat voor elkaar te krijgen zelfs de hulp in van zijn beroemde landgenoot Salma Hayek. Álvarez was vereerd, maar heeft desondanks vriendelijk bedankt.

Dat Salma Hayek - een beroemde actrice uit Mexico en tevens vrouw van de eigenaar van Rennes - contact opnam met Álvarez, bevestigde de middenvelder zelf tegenover De Telegraaf. "Ze heeft me als bekende Mexicaanse landgenote gebeld en geprobeerd me over te halen om naar Frankrijk te komen. Dat verbaasde me en vleide me, maar mijn keuze voor Ajax stond vast en dat heb ik haar uitgelegd."

Álvarez voelde zich desondanks vereerd door haar telefoontjes. "Niet alleen in Mexico is ze een grootheid. Ze is door haar Hollywood-films in de hele wereld een heel grote en beroemde actrice, een immense ster. Ik heb haar heel hoog zitten. Ze is een voorbeeld, omdat ze als Mexicaanse heeft gevochten om te komen waar ze nu is."

Sowieso was het voor de Ajacied moeilijk om nee te zeggen tegen Rennes. "Maar uiteindelijk had ik geen enkele twijfel. Ik wil in de Champions League spelen, tegen heel grote teams. Daarbij was ik voor dit seizoen pas zes maanden een echte basisspeler. Dat is te kort om hier een onuitwisbare indruk achter te laten. Ik heb nog heel veel te bewijzen."

Lees ook: Álvarez kondigt contractnieuws aan: "Signaal naar Ajax"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen