SC Cambuur
1 – 4
Vitesse

Emmen houdt aansluiting met top dankzij blunder Marzo

23 oktober 2021 – Een zogenoemde zespuntenwedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie tussen Roda JC en FC Emmen is zaterdagavond geëindigd in een overwinning voor laatstgenoemde. De eindstand van 1-2 was al bij de rust bereikt, mede door een zeer eigenaardig eigen doelpunt van Roda-verdediger Stefano Marzo.

Emmen houdt aansluiting met top dankzij blunder Marzo

FC Volendam, Excelsior en De Graafschap namen na hun overwinningen van vrijdagavond afstand van de achtervolgers, onder wie ook FC Emmen en Roda JC. De winnaar van het onderlinge duel van die twee wist dus dat het afstand zou nemen van de ander en aan zou haken bij die top drie. Het beloofde dus een mooi duel te worden en die belofte kwam vrijwel direct uit.

Al binnen elf minuten was er namelijk aan beide kanten gescoord. Eerst was het Jari Vlak die na een scrimmage voor het doel van Roda JC uiteindelijk het laatste tikje kon geven en daarmee Emmen op voorsprong zette. Drie minuten later was echter alweer 1-1 toen Dylan Vente kon afmaken op aangeven van Xian Emmers. De bijzonderste treffer was echter de derde van de wedstrijd: verdediger Marzo wilde een voorzet wegkopte, maar kopte deze van dichtbij onhandig zijn eigen doel in. Zo hielp hij Emmen aan een voorsprong die de ploeg niet meer weg zou geven.

Want hoewel Roda JC in het restant van de wedstrijd het meeste aanspraak maakte op een treffer, viel deze niet meer. Kansen van Dylan Vente, Patrick Pflücke en invallers Denzel Jubitana en Jeremy Cijntje leverden niet de gewenste gelijkmaker op, terwijl de paal voorkwam dat Emmen na een poging van Peter van Ooijen verder kon uitlopen. Zo zijn het de Drentenaren die voorlopig aansluiting houden met de top, terwijl Roda JC in de subtop blijft staan. 

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd