City kan na uitstekende start krachten sparen tegen Veltman

23 oktober 2021, 20:29

Manchester City heeft zaterdagavond op overtuigende wijze drie punten bijgeschreven in de Premier League. De ploeg van trainer Pep Guardiola was in het Amex Stadium al na een halfuur klaar met Brighton & Hove Albion (1-4).

Een echte wedstrijd werd het nooit. City startte furieus en werd beloond met drie snelle goals. Ilkay Gündogan nam na ruim tien minuten het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Na een inschattingsfout van Brighton-doelman Robert Sánchez schoot de middenvelder op aangeven van Bernardo Silva. Een kwartier later was het weer raak, toen Phil Foden het eindstation van een counter was.

Het duurde niet lang voordat ook de 0-3 viel. Ditmaal konden Joël Veltman en consorten niet voorkomen dat Foden uit de rebound raak schoot. Na het derde doelpunt namen de bezoekers, die midweeks in de Champions League met 1-5 wonnen van Club Brugge, de voet van het gaspedaal. Het leidde ertoe dat Brighton een grote nederlaag werd bespaard en tien minuten voor tijd zelfs een eretreffer kon maken. Na een overtreding van doelman Ederson Moraes schoot Alexis Mac Allister de bal vanaf de strafschopstip binnen. De zege van City kwam geen moment in gevaar. Diep in blessuretijd maakte Riyad Mahrez er zelfs 1-4 van.

De regerend kampioen van de Premier League stijgt dankzij de zege naar de tweede plaats en verkleint het gat met koploper Chelsea naar twee punten. Later dit weekend kan de ploeg van Guardiola terugvallen naar de derde plaats. Liverpool, dat nu twee punten minder heeft, speelt zondag tegen Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen