PEC Zwolle dankt Van Polen, VAR én Vloet na eerste overwinning

23 oktober 2021, 22:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle heeft zaterdagavond de langverwachte eerste zege van het seizoen geboekt door Heracles Almelo te verslaan (1-0). Waar Rai Vloet een kwartier voor tijd verzuimde een strafschop te benutten, schoot Bram van Polen in blessuretijd wel raak vanaf elf meter.

PEC Zwolle-trainer Art Langeler zei vooraf dat het zou gaan 'stormen'. Hij wilde het publiek eindelijk een zege bezorgen. Toch was de openingsfase tam. De verwachte storm bleef uit en zowel Zwolle als Heracles creëerde vrijwel niets. Het meeste gevaar kwam in de eerste twintig minuten van de voet van Gervane Kastaneer. De vleugelspeler van PEC werd verschillende keren diep gestuurd maar kon de bal telkens niet goed voorgeven.

Na iets meer dan een halfuur was de eerste kans een feit. Na een afgeslagen vrije trap besloot Dean Huiberts van afstand uit te halen. Zijn schot was hard, maar ging recht op keeper Janis Blaswich af. Verder waren er aan beide kanten nog kansen voor Orestis Kiomourtzoglouen Daishawn Redan, maar deze gingen beide niet op doel.

Na een slechte eerste helft van beide kanten, begon Heracles de tweede helft goed. Vrijwel direct na rust was Heracles gevaarlijk in de persoon van Kaj Sierhuis. De spits schoot een vrije trap van grote afstand op doel, waar Lamprou de nodige moeite mee had. Na iets meer dan een uur had Kastaneer voor PEC Zwolle dé kans op de 1-0. Na een corner kroop hij goed voor zijn man maar kopte hij voorlangs. Uit de tegenstoot leek het uit het niets raak voor Heracles. Giacomo Quagliata kreeg de bal uit de kluts voor zijn voeten en bediende de vrijstaande Kaj Sierhuis. Die kon simpel binnen tikken. Toch volgde hierop een VAR-check: Quagliata bleek met zijn hak buitenspel te staan en zo ging het feest voor Heracles niet door.

Een grote kans van Delano Burgzorg was een voorbode voor nog een gigantische mogelijkheid voor Heracles. Ryan Koolwijk wilde de bal afpakken van Delano Burgzorg, maar was te laat en haalde de aanvaller onderuit: een strafschop voor Heracles. Rai Vloet ging achter de bal staan, maar faalde hopeloos. De aanvaller had een mooie Panenka in gedachten, maar zijn poging ging ver over het doel.

De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, totdat Huiberts een paar minuten voor tijd onderuit werd gehaald in het strafschopgebied van Heracles. Na een lange VAR-check kon de scheidsrechter niet anders beslissen dan een penalty te geven aan de thuisploeg. Diep in blessuretijd ging Bram van Polen achter de bal staan en faalde niet: 1-0. Zo boekte PEC Zwolle zijn allereerste overwinning van het seizoen en was de opluchting en het feest in Zwolle groot. Heracles won al sinds maart geen uitwedstrijd meer en zal met een kater terugkijken op deze wedstrijd.

Opstelling en beoordelingen

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 6, Yuta Nakayama 6.5, Bram van Polen 7, Sam Kersten 6, Mark Pabai 5.5, Dean Huiberts 6.5, Rico Strieder 5 (59. Ryan Koolwijk 4.5), Mustafa Saymak 6, Luka Adži?5.5 (74. Mees de Wit -) , Daishawn Redan 5,Gervane Kastaneer 6

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6, Giacomo Quagliata 6.5, Mats Knoester 6, Marco Rente 5.5, Navajo Bakboord 5.5, Luca de la Torre 6, Orestis Kiomourtzoglou 6, Rai Vloet 6, Delano Burgzorg 6.5, Kaj Sierhuis 6 (85. Sinan Bakis -), Bilal Basacikoglu 6

Man of the Match: Bram van Polen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen