Koeman kritisch op Spaanse pers: ''De krantjes moeten ook vol''

24 oktober 2021, 12:54

Ronald Koeman merkt dat er onder de fans van FC Barcelona begrip is voor de moeilijke situatie waarin de club zich bevindt. De media zijn echter minder meedenkend. De trainer zou volgens de geruchten al meerdere keren ontslagen zijn, maar ook tijdens de Classico tegen Real Madrid staat hij nog 'gewoon' voor de spelersgroep.

"De media verwacht nog steeds dat we voor alle prijzen meedoen", stelt Koeman in gesprek met Ziggo Sport. De trainer is realistisch. De ploeg lijkt niet goed genoeg om de Champions League te winnen. "Het kost moeite om dat te accepteren, dat is wel duidelijk. Maar we zijn natuurlijk wel Barcelona. Je kunt niet te makkelijk zeggen: 'We zijn aan het verjongen, dus we hebben tijd nodig'. Uiteindelijk moet je wedstrijden winnen en prestaties leveren met de mogelijkheden die er zijn. In de Champions League moeten wij doorgaan in deze poule."

Lees ook: Spaanse kranten lopen warm voor 'El Classico van nieuw tijdperk'

Koeman lijkt de tijd te krijgen van de fans, maar de media zaagde al meerdere keren aan zijn stoelpoten. "Op straat zie ik niet terug wat er soms geschreven wordt. Er zijn heel veel mensen die begrip hebben. Ik denk ook dat je dat merkt in het stadion met de reacties van het publiek. Ook in mindere wedstrijden steunden ze het team. Ik zeg altijd: voetbalmensen begrijpen de situatie waarin Barça zit, maar alle andere mensen die erover schrijven of praten niet. De krantjes moeten ook vol."

Voorzitter Joan Laporta leek ook meerdere keren te twijfelen aan de trainer, maar hij gaf Koeman het vertrouwen. De onderlinge band is goed, stelt de oefenmeester. "Het is goed geweest dat de puntjes op de i hebben gezet met elkaar. Ik heb voor de wedstrijd tegen Atletico duidelijkheid geëist en gekregen. Ik vond dat noodzakelijk. Het vertrouwen naar elkaar is gegroeid."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen