FC Barcelona krijgt gigantische financiële injectie

24 oktober 2021, 14:45

Het is algemeen bekend dat FC Barcelona financieel in zwaar weer zit. Door het wanbeleid van het vorige bestuur, heeft de club afgelopen zomer flink moeten bezuinigen. Daarin heeft het echter goed nieuws ontvangen, want de club gaat een lening afsluiten van maar liefst anderhalf miljard euro. De bedoeling is om daarmee de renovatie van Camp Nou te bekostigen.

Eerder maakte vice-president van de club Elena Fort bekend dat het stadion een groot probleem is. Het stadion is dermate verouderd, dat het veel problemen oplevert en dus is de club veel geld kwijt aan jaarlijkse reparaties. Zo kunnen de ovens in het stadion niet worden gebruikt, omdat dan de stoppen doorslaan. Het bestuur heeft nu op de algemene ledenvergadering toestemming gekregen voor de lening.

Daardoor komt Barcelona nog verder in de schulden te staan, maar project Espai Barça wordt hoognodig geacht. In dat project worden de faciliteiten van de club flink onder handen genomen. Zo zal het stadion in de komende jaren flink gemoderniseerd worden en krijgt het een capaciteit van 105.000 plekken. Laporta noemt de lening een 'weloverwogen risico'.

Lees ookKoeman hoeft ook in El Clásico niet te vrezen voor baan

Zo is de club nog altijd bezig om het financieel op orde te krijgen, maar er blijkt toch nog veel mogelijk op het gebied van investeren. In de media wordt ook al druk gespeculeerd over topaankopen die de club volgend jaar zou willen doen, zelfs nu er weinig geld is. Zondagmiddag neemt Barcelona het op in El Clásico tegen Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen