Bosz geeft zege pijnlijk uit handen tegen oude bekenden van Nice

24 oktober 2021, 14:58   Bijgewerkt: 24 oktober 2021, 15:08

Peter Bosz heeft zondagmiddag zeer beroerde zaken gedaan in de Franse competitie. Een minuut voor tijd stond Lyon nog met 1-2 voor tegen OGC Nice, maar enkele minuten later verloor het de wedstrijd nog met 3-2. Bij Nice stond zijn oud-pupil Kasper Dolberg in de spits, terwijl Pablo Rosario op de bank moest beginnen. Lyon verzuimt zo te profiteren van het feit dat later op de dag Olympique Marseille en Paris Saint-Germain tegenover elkaar staan.

De ploeg van Bosz kwam net voor rust op voorsprong door een doelpunt van Karl Toko Ekambi. Na rust kwam zijn ploeg helemaal op rozen te zitten, nadat Houssem Aouar van afstand Lyon op 0-2 schoot, nadat de keeper er niet goed uit zag. Tien minuten voor tijd liep alles helemaal in de soep voor Bosz. Eerst maakte Youcef Atal de 1-3 met een schitterende individuele actie en even later moest Lyon verder met tien man.

Na een schandalige tackle met twee benen vooruit moest Tino Kadewere de kleedkamer vroegtijdig opzoeken. Vervolgens gaf Lyon een strafschop weg, waardoor het een minuut voor tijd weer gelijk stond. Andy Delort maakte de treffer. Inmiddels was ook Pablo Rosario ingevallen en hij deed een goede twintig minuten mee. Rosario zag zijn ploeg er in extremis ook nog met de zege vandoor gaan.

De net ingevallen Evann Guessand ontsnapte aan de aandacht van de verdediging, waardoor hij de matchwinner kon worden. Nice klimt zodoende naar de tweede plek in de competitie. Lyon doet slechte zaken en staat nu al op een straatlengte afstand van koploper PSG, dat met een wedstrijd minder elf punten voor staat op Bosz.