Dit zijn de opstellingen van Real Madrid en FC Barcelona

24 oktober 2021, 15:15

Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben een basisplaats in El Clásico tegen Real Madrid. Luuk de Jong moet genoegen nemen met een plek op de reservebank. Ronald Koeman kiest voorin voor Ansu Fati en ook Sergiño Dest lijkt op papier als aanvaller aan de aftrap te verschijnen. 

Op het middenveld staat de piepjonge Gavi (17) aan de aftrap, met Frenkie de Jong en Sergio Buquets achter zich. Niet voor niets noemden de Spaanse media dit de 'El Classico van nieuw tijdperk'. Het wordt namelijk de eerste topwedstrijd sinds de vedettes Sergio Ramos en Lionel Messi niet meer tegenover elkaar staan. Daardoor zullen nieuwe spelers de hoofdrol moeten grijpen in het duel, waar behoorlijk wat op het spel staat. 

Real Madrid zet ook twee jonge vleugelaanvallers in. Vinícius Júnior en Rodrygo flankeren spits Karim Benzema, die dit seizoen de grote man is in de Spaanse competitie. De club uit de hoofdstad moet het doen zonder Eden Hazard, die niet fit genoeg is om negentig minuten mee te doen. Hetzelfde geldt voor Dani Carvajal; Lucas Vázquez vervangt hem op de rechtsbackpositie.

Mocht Barcelona winnen, dan gaat de ploeg op de ranglijst over de Madrileense rivaal heen. Het gat is momenteel twee punten in het voordeel van de Koninklijken. Real heeft zeventien punten uit acht wedstrijden, Barça heeft vijftien punten verzameld. De winnaar kan dus een gevoelige tik uitdelen in de strijd om het kampioenschap, al is de weg naar de titel nog lang. Vorig seizoen verloor Koeman overigens beide Classico's.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen