RKC Waalwijk
0 – 0
NEC

Sevilla voert druk El Clásico op na doelpuntenfestijn, Lang gelijk

24 oktober 2021 – Sevilla heeft zondagmiddag gedaan wat het moest doen. In een waar doelpuntenfestijn werd uiteindelijk met 5-3 gewonnen van Levante. Daardoor mag Sevilla zich momenteel weer koploper van La Liga noemen en dus voert het de druk op El Clásico, die later op de dag gespeeld wordt, flink op. Real Madrid kan op gelijke hoogte komen, terwijl Barcelona op twee punten van Sevilla kan komen.

Sevilla voert druk El Clásico op na doelpuntenfestijn, Lang gelijk

Al vrij snel had Sevilla de openingstreffer te pakken. Oliver Torres werkte de 1-0 tegen de touwen en even later verdubbelde Rafa Mir de score. Nadat José Luis Morales de aansluitingstreffer had gemaakt, ging Sevilla met 3-1 de rust in door een goal van Diego Carlos. Na rust gingen beide ploegen vrolijk verder met scoren. Munir El Haddadi zorgde voor 4-1, maar door doelpunten van weer Morales en Gonzalo Melero kwam Levante terug tot 4-3.

Het laatste doelpunt kwam op naam van Fernando, waardoor Sevilla met een lekker gevoel naar de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid kan kijken. Bij een zege van Real Madrid is het de koppositie weer kwijt. Atlético kan eveneens nog over Sevilla heen, maar dan moet het zondagavond wel ruim winnen van Real Sociedad.

Lang verspeelt punten in topper
In België is het zeer verrassende Union St. Gilloise inmiddels alleen koploper. Nummers twee en drie Club Brugge en Royal Antwerp kwamen tegen elkaar niet verder dan 1-1. Door doelpunten van Björn Engels en Hans Vanaken staat Brugge nu twee punten achter op de koploper. Noa Lang en Ruud Vormer speelden de hele wedstrijd, terwijl Bas Dost als invaller binnen de lijnen kwam.

LaLiga

gerelateerd