Ten Hag waakt voor onderschatting: ''Geen wedstrijd is hetzelfde"

24 oktober 2021 – Erik ten Hag laat zijn emoties niet vaak zien, maar tegen Borussia Dortmund kon zelfs de trainer een glimlach niet onderdrukken. De focus ging na die wedstrijd echter snel richting de topper tegen PSV. De Amsterdammers kunnen een gevoelige tik uitdelen. Bij winst, wordt het gat met de nummer twee vergroot tot vier punten. 

Ten Hag waakt voor onderschatting: ''Geen wedstrijd is hetzelfde"

"Natuurlijk geniet ik, maar tijdens zo'n wedstrijd ben je geconcentreerd en moet je scherp coachen. Na de wedstrijd was de blik snel op PSV. Al zit ik in de focus, dan geniet ik er nog steeds van. Zulke mooie avonden, daar heb ik vol van genoten. Maar vooral van mijn ploeg, in samenwerking met de supporters", zegt Ten Hag bij ESPN. Nu wacht dus de volgende topwedstrijd.

De euforie is nog voelbaar bij de fans, maar bij de ploeg niet. De oefenmeester is duidelijk: van onderschatting of zelfoverschatting is geen sprake. "Geen enkele wedstrijd is hetzelfde. PSV is weer een andere tegenstander die erg compact kan staan en goed is in omschakelen. Hoe ze vandaag precies spelen? Ik weet het niet. Het kan met 4-2-2-2, maar aan de andere kant is Bruma wel een echte buitenspeler."

Eredivisie

gerelateerd