Atlético knokt zich naar punt tegen verrassende koploper

24 oktober 2021, 23:00

Atlético Madrid heeft zondagavond een punt overgehouden aan de topper tegen Real Sociedad. De Madrilenen leken in het eigen Estadio Wanda Metropolitano op weg naar een pijnlijke nederlaag, maar bogen een 0-2 achterstand dankzij Luis Suárez om in een 2-2 gelijkspel.

In de hoofdstad van Spanje deden twee oude bekenden Atlético veel pijn in het eerste uur. Al na zeven minuten spelen was het Alexander Sørloth (ex-Groningen), die op aangeven van Alexander Isak (ex-Willem II) raak kopte. De tweede helft was amper drie minuten oud toen Isak via een harde vrije trap zelf ook een duit in het zakje deed.

Routinier Suárez, die het eerste uur totaal onzichtbaar was, stond vervolgens op en nam Atlético bij de hand. Hij verzorgde op aangeven van Joao Félix de 1-2 en was in het laatste kwartier ook nog goed voor de gelijkmaker. Na een overtreding van Mikel Merino mocht de ex-Ajacied vanaf elf meter de 2-2 binnen schieten.

Door het gelijkspel pakt Sociedad wel de koppositie in La Liga. De club uit Baskenland heeft na tien wedstrijden 21 punten gepakt en houdt Real Madrid (20 punten), Sevilla (20 punten) en Atlético (18 punten) vooralsnog voor zich. De drie achtervolgers hebben echter pas negen wedstrijden achter hun naam staan en kunnen Sociedad nog inhalen.