Ten Hag kritisch op Gravenberch: "Daar moet hij aan gaan werken"

25 oktober 2021, 08:32

Erik ten Hag heeft zich na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en PSV (5-0) kritisch uitgelaten over Ryan Gravenberch. De trainer van de Amsterdammers vond de negentienjarige middenvelder slordig aan de wedstrijd beginnen.

De eerste kans van PSV ontstond na balverlies van Gravenberch. "Dat zijn stappen die hij nog moet zetten, maar dat is op zijn leeftijd ook normaal. Alleen het is wel de eis. Willen we succesvol zijn, dan zal Ryan die stappen heel snel moeten maken. Hij mag daar die bal niet verliezen. Uiteindelijk groeit hij in de wedstrijd, maar hij moet direct aan staan. Daar moet hij aan gaan werken", tekent De Telegraaf op uit de mond van Ten Hag.

Ajax won de Eredivisie-kraker met overtuigende cijfers, maar moest daarvoor wel een lastige openingsfase overleven. PSV loste enkele schoten, die door Remko Pasveer onschadelijk werden gemaakt. "Het is wel eens goed voor mijn ploeg om te beleven dat het er in de beginfase niet goed uitzag", ziet Ten Hag daar het positieve van in. "Een aantal spelers zat niet gelijk in de wedstrijd, was heel slordig aan de bal en maakte verkeerde keuzes. We moesten overleven. En dat deden we."

Ondanks het mindere begin leidde halverwege de topper met 1-0 dankzij een doelpunt van Steven Berghuis. Het verzet van PSV brak toen Sébastien Haller tien minuten na rust de 2-0 binnenkopte. Via Antony, de ingevallen Davy Klaassen en Dusan Tadic liepen de Amsterdammers in het laatste halfuur uit naar 5-0.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen