Forse kritiek op De Jong: 'Geen initiatief, niet krachtig genoeg'

25 oktober 2021, 09:12

In Spanje begint men zich langzaamaan af te vragen of Frenkie de Jong zijn basisplaats bij FC Barcelona nog wel verdient. De Nederlandse middenvelder verkeert niet in grootse vorm en speelde zondag in de verloren kraker tegen Real Madrid (1-2) ondermaats. De Spaanse kranten zijn zeer kritisch op het spel van De Jong in El Clásico.

De Jong vormde samen met Sergio Busquets en toptalent Gavi het driemansmiddenveld van Barcelona. Voor de voormalig speler van Ajax zat de wedstrijd er na 77 minuten op. Toen moest hij zich met hamstringklachten laten vervangen. Van alle spelers die in Camp Nou in actie kwamen, krijgt De Jong van Sport het laagste cijfer: een 4. 'Barça heeft een andere versie van hem nodig. Hij zou een leider moeten zijn, maar dat is hij niet', schrijft de krant.

Ook Mundo Deportivo zag De Jong te weinig brengen. 'Op de fundamentele positie in 4-3-3-systeem toonde hij geen initiatief in het aanvalsspel, was hij niet krachtig genoeg in de verdediging en vertoonde hij een groeiende en alarmerende onzekerheid in zijn passing. Koeman haalde hem met een 0-1 stand eruit, wat illustrerend was voor zijn slechte vorm', aldus de krant, die de spelers niet met een cijfer beoordeelt.

'De Nederlander was in de eerste helft een schim van Modric', stelt Marca. 'Hij was meer bezig met het afstoppen van de Kroaat dan met zijn eigen spel. Koeman gaf hem in de tweede helft meer vrijheid, maar zijn spel verbeterde niet. Hij is ver verwijderd van zijn oude niveau. Aan de kant van Barcelona was hij de slechtste op het veld. En dat is slecht nieuws voor Barça.'

Volgens El Debate was De Jong onzichtbaar. 'Zijn team miste zijn aanwezigheid op beide helften', schrijft de krant. 'Hij is het seizoen niet op hetzelfde niveau begonnen als vorig seizoen. Barça heeft een Frenkie de Jong nodig die veel meer aan het spel deelneemt. In de tweede helft speelde hij zelfs nog slechter', aldus Ruetir.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen