Van den Brom erkent 'code rood' bij KRC Genk: "Het is hier crisis"

25 oktober 2021, 14:46

Zes nederlagen in zeven duels. En zondag verloor KRC Genk ook nog eens met 0-3 van KAA Gent. Ook trainer John van den Brom weet dat het dondert bij de club die vorig jaar nog maar nipt achter kampioen Club Brugge eindigde.

"Ik begrijp de fans en ik tref ook schuld", tekent Het Nieuwsblad op uit de mond van Van den Brom. "Het is hier crisis. Ik wil een cliché gebruiken: we moeten er samen uitkomen. Maar ook ik vind dat we met onze kwaliteiten veel te laag staan. Ik was het met jullie eens toen jullie ons voor de aanvang van het seizoen bovenaan het klassement voorspelden. Ik begrijp dat er nu kritiek komt op mij en op de ploeg."

Van den Brom kreeg zondag een fluitconcert voor de kiezen, toen hij sterspeler Junya Ito naar de kant haalde. Ito was geblesseerd en wilde tijdens de rust eigenlijk al niet meer verder. "Ik ben een fan van Ito. Ook van Bryan Heynen en in principe vervang ik die jongens nooit. Maar nu kon het niet anders, want ze konden gewoon niet voort."

Lees ook: Aanhang KRC Genk verliest geduld met John van den Brom

Genk, dat ook Carel Eiting onder contract heeft staan, is door de nederlaag gezakt naar de tiende positie in de Pro League. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg op de tweede plaats en had het na de play-offs ook nog eens een beter doelsaldo dan Club Brugge. Door de ranking van die ploeg in de reguliere competitie grepen Van den Brom en consorten naast de titel. Wel won Genk kort ervoor de nationale beker. Van den Brom heeft bij de topclub nog een contract tot de zomer van 2023.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen