Ten Hag laat zich uit over 'Brainfart Aidshoven'-spandoek

25 oktober 2021 – Erik ten Hag heeft afstand genomen van het spandoek dat zondag vlak voor de aftrap van de wedstrijd tussen Ajax en PSV (5-0) te zien was in de Johan Cruijff ArenA. Op het doek werden twee PSV'ers afgebeeld met op hun shirt 'Brainfart Aidshoven' in plaats van het gebruikelijke 'Brainport Eindhoven'.

Ten Hag laat zich uit over 'Brainfart Aidshoven'-spandoek

Het spandoek zorgde voor onbegrip en een storm van kritiek. Ten Hag was er na afloop van de topwedstrijd ook niet over te spreken. "Ik houd niet van beledigende teksten. We hebben het vorige week ook gezien in Nijmegen, waar het mede toe kan leiden", werd de trainer geciteerd door Voetbal international

"Dat moeten we niet willen. Het aanzetten tot dit soort acties. Ik houd me daar verre van, ik kijk er niet op een goede manier naar", ging de oefenmeester van de Amsterdammers verder. "Het is een beetje elkaar uitdagen. Dat mag ook, maar er zijn wel grenzen."

Op Twitter werd het spandoek onder meer 'walgelijk' en 'bizar' genoemd. PSV heeft (vooralsnog) niet op het doek gereageerd.

Ajax

gerelateerd