Suggestie voor nieuwe doelman Ajax: "Ik zou Mark Flekken halen"

25 oktober 2021 – Remko Pasveer doet het de laatste weken uitstekend onder de lat bij Ajax, waardoor het geroep om een nieuwe doelman wat is gaan liggen. Toch hebben de Amsterdammers nog altijd geen vervanger aangetrokken voor de geblesseerd geraakte Maarten Stekelenburg.

Suggestie voor nieuwe doelman Ajax: "Ik zou Mark Flekken halen"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De geroutineerde sluitpost komt dit seizoen niet meer in actie. En dan is er natuurlijk altijd nog André Onana, van wie ook nog maar de vraag is of hij het shirt van Ajax nog om de schouders draagt. In de Voetbalpodcast van het AD doet verslaggever Maarten Wijffels een opvallende suggestie. "Ajax heeft door de blessure van Stekelenburg eigenlijk gewoon een keepersvacature openstaan", begint hij.

"Ze willen op drie fronten meedoen om de prijzen en Ten Hag legt de lat heel hoog. Ze willen in maart nog overal om spelen. Ik zou Mark Flekken ophalen bij Freiburg en hem de concurrentiestrijd laten aangaan met Pasveer. Dan hebben ze Onana ook meteen niet meer nodig, die heeft de club toch besodemieterd. Ik zou Flekken echt wel overwegen als ik het bij Ajax voor het zeggen zou hebben."

Lees ook: Statistiek bewijst gelijk Van Gaal: Flekken beste van de Bundesliga

Flekken is op dit moment de minst gepasseerde doelman in de Bundesliga, waar hij met Freiburg op een fraaie derde plaats staat. Slechts zes keer werd de Nederlandse sluitpost in de eerste negen competitieduels gepasseerd. Onlangs meldde de Limburger zich ook al bij het Nederlands Elftal, maar tot een wedstrijddebuut kwam het vooralsnog niet.

Eredivisie

gerelateerd