Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

Ten Cate vertrekt voor de tweede keer bij Al-Wahda

25 oktober 2021 – Henk ten Cate is niet langer de trainer van Al-Wahda. De club Verenigde Arabische Emiraten maakt maandagmorgen via de officiële kanalen bekend dat met wederzijds goedvinden de overeenkomst van de 66-jarige trainer is ontbonden.

Ten Cate vertrekt voor de tweede keer bij Al-Wahda

Ten Cate was sinds maart dit jaar trainer van Al-Wahda. Het was zijn tweede periode bij de club uit Abu Dhabi. Eerder stond hij in het seizoen 2018/19 op de loonlijst bij Al-Wahda, om er twee jaar later na een avontuur bij Ittihad Club uit Saoedi-Arabië terug te keren.

Als trainer is Ten Cate de wereld over gereisd. Hij zette bij Go Ahead Eagles zijn eerste stappen in het trainersvak, om vervolgens bij onder meer Heracles Almelo, Sparta Rotterdam, Vitesse, KFC Uerdingen (Duitsland), MTK Hungária (Hongarije), NAC Breda, FC Barcelona (als assistent), NAC Breda, Ajax, Chelsea (als assistent), Panathinaikos, Al-Ahli (Verenigde Arabische Emiraten), Umm-Salal (Qatar), Shandong Luneng Taishan (China) aan de slag te gaan.

Het is niet bekend wat Ten Cate nu gaat doen. De trainer werd afgelopen zomer in verband gebracht met het bondscoachschap toen Frank de Boer na het mislukte EK vertrok, maar de KNVB koos voor Louis van Gaal.

Eredivisie

gerelateerd