Druk op Schmidt neemt toe: "Dan is het einde oefening voor hem"

25 oktober 2021 – René en Willy van de Kerkhof zijn hard in hun oordeel over PSV na de oorwassing tegen Ajax (5-0). De clubiconen spreken van 'een schande' en vragen zich openlijk af of Roger Schmidt wel de juiste man op de juiste plaats is.

Druk op Schmidt neemt toe: "Dan is het einde oefening voor hem"

PSV begon nog niet eens zo slecht aan de topper in de Johan Cruijff ArenA, maar werd desondanks op een pijnlijke nederlaag getrakteerd. "Ik dacht dat we een heerlijke wedstrijd zouden zien. Die heb ik ook gezien, maar slechts van een kant. Mentaal, tactisch, technisch en collectief is PSV compleet overklast door Ajax. We hadden niets in te brengen, afgezien van de eerste vijftien tot twintig minuten. Tot mijn verwondering schoten we in de tweede helft niet een keer op goal, we hebben niet een kans gehad. Dramatisch", aldus Willy bij het radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant.

"Dit is gewoon de realiteit", stelt René. "De top en de subtop liggen ver van elkaar. Ajax is gewoon top en PSV moet nu proberen de tweede plaats vast te houden. De eerste plaats zal het echt niet gaan worden, dit voetbalseizoen. PSV werd genadeloos afgestraft, was machteloos. De toppers waren niet aanwezig. Mario Götze was onder de maat, net zoals André Ramalho en Marco van Ginkel. Dit is de grootste nederlaag voor PSV sinds 1964, las ik. Ik vind het een schande."

René maakt zich zorgen om de breedte van de selectie. "Cody Gakpo en Noni Madueke konden vanwege blessures zondag niet in actie komen en hun vervangers hebben niet diezelfde klasse, helaas. PSV heeft maximaal elf of twaalf spelers die top zijn, de rest is subtop. Als die moeten invallen, brengen ze niet wat er gevraagd wordt. Dat is verontrustend", aldus de voormalig voetballer, die bijval krijgt van zijn tweelingbroer. "We hebben schijnbaar niet genoeg goede spelers. Cody Gakpo en Noni Madueke zijn twee toppers Die heb je zondag gemist en dan zie je dat de nummers twaalf en dertien van je selectie niet capabel genoeg zijn om in het eerste elftal te spelen. Technisch manager John de Jong kan aan de bak, hij moet proberen betere spelers te halen."

Ook zijn er bij de gebroerders Van de Kerkhof twijfels over Schmidt, al wordt er wel geadviseerd om de situatie aan te kijken tot de kerstdagen. "Als het niet lukt met Roger Schmidt, is het einde oefening voor hem. Daar moet je gewoon eerlijk in zijn. De spelers brengen onder Schmidt niet wat ze zouden moeten brengen. Na de Champions League-uitschakeling door Benfica is alles zoveel minder geworden. Ze hebben daar een heel grote klap van gehad. Daarna waren de wedstrijden niet om aan te zien. Tegen kleinere tegenstanders trek je de overwinning dan nog wel over de streep. Maar als je tegen Feyenoord en Ajax negen doelpunten tegen krijgt, moet je echt gaan nadenken: hebben we wel de juiste spelers en hebben we wel de juiste trainer?"

PSV

gerelateerd