Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Koeman kwam 'boos en verdrietig' thuis na belaging door fans

25 oktober 2021 – Ronald Koeman is zondagavond 'boos en verdrietig' thuisgekomen na de nederlaag van FC Barcelona tegen Real Madrid (1-2), zo onthult Mundo Deportivo. Dat had vooral te maken met wat er ná de wedstrijd gebeurde. Toen de Nederlandse trainer het stadion verliet, werd hij belaagd door tientallen supporters.

Koeman kwam 'boos en verdrietig' thuis na belaging door fans

Een aantal fans had geen kwaad in de zin en wilde slechts een selfie maken, maar er zaten ook een paar tussen die op de auto sloegen en spuugden. Het voertuig had weinig schade: alleen een van de buitenspiegels klapte niet goed meer in. Koeman was vooral ontstemd over het feit dat de supporters verhaal kwamen halen terwijl zijn vrouw Bartina naast hem zat. Zij is zulke situaties helemaal niet gewend, zo klinkt het. 'Koeman stelde zich voor wat er zou zijn gebeurd als hij bijvoorbeeld met zijn kleinkinderen in de auto zou hebben gezeten', schrijft de krant.

Barcelona zag zich na het incident genoodzaakt om met een statement het gedrag van de supporters te veroordelen. 'FC Barcelona veroordeelt publiekelijk de gewelddadige en minachtende handelingen die onze manager heeft meegemaakt bij het verlaten van Camp Nou. De club zal beveiligings- en disciplinaire maatregelen nemen, zodat dergelijke ongelukkige gebeurtenissen zich niet opnieuw voordoen', luidde het statement.

Barcelona leed zondag een pijnlijke nederlaag tegen concurrent en aartsrivaal Real Madrid. David Alaba en Lucas Vázques scoorden namens Real Madrid, waarna Sergio Agüero diep in blessuretijd nog wat terugdeed. Frenkie de Jong, die in Spaanse media veel kritiek krijgt te verduren, moest zich tien minuten voor tijd laten vervangen. Men verwacht dat hij er woensdag tegen Rayo Vallecano niet bij is.

LaLiga

gerelateerd