Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

'Jeugdspeler NEC sloeg in op politiebusje na Gelderse derby'

25 oktober 2021 – Een jeugdspeler van NEC is vorige week betrokken geweest bij de rellen buiten De Goffert na afloop van de Gelderse derby tegen Vitesse, zo onthult De Gelderlander. Op beelden zou zijn te zien dat de betreffende jeugdspeler inslaat op de ramen van een politiebusje.

'Jeugdspeler NEC sloeg in op politiebusje na Gelderse derby'

De kwestie wordt besproken in De Gelderlander Voetbalpodcast. "Het is voor NEC natuurlijk uitermate pijnlijk als een eigen jeugdspeler daar tussen staat", zegt Lex Lammers. "De club rest geen andere keuze dan die jongen de wacht aan te zeggen. Als dit allemaal klopt, dan komt er nog heel veel op hem af. Hij krijgt een BKR-registratie, de schade wordt op hem verhaald en op een gegeven moment zal bekend worden wie het is. Zijn voetballoopbaan is, in de dop, wel gebroken."

Dat denkt Raymond Willemsen ook. "Hij zal zijn laatste wedstrijd wel hebben gespeeld. Misschien dat hij nog ergens in het amateurvoetbal aan de bak komt, maar ik denk niet in het betaald voetbal. Ik denk niet dat De Graafschap of Vitesse zegt: kom maar hier", aldus de journalist, die bijval krijgt van Lammers. "NEC wil dit soort jongens niet in de opleiding hebben. Die jongen heeft zich enorm in de vingers gesneden."

Na afloop van die wedstrijd tussen NEC en Vitesse (0-1) ging het helemaal mis buiten het stadion. Meer dan twintig personen zijn inmiddels aangehouden voor hun betrokkenheid bij de rellen.

Eredivisie

gerelateerd