'AZ opent gesprekken met Wijndal en ander toptalent'

25 oktober 2021, 23:07

AZ is van plan om het contract van Owen Wijndal te gaan verlengen, zo meldt Voetbal International. De aanvoerder van de Alkmaarders wilde deze zomer een transfer naar het buitenland maken, maar mede door een blessure bleef die gewenste overstap uit. De international van het Nederlands elftal krijgt daarom spoedig een nieuwe aanbieding van AZ onder zijn neus.

De 21-jarige vleugelverdediger heeft nog een tweejarig contract in Alkmaar. Toch hoopt AZ die verbintenis open te breken. Als Wijndal komende zomer vertrekt, zal hij niet zo'n hoge transfersom opleveren vanwege zijn eenjarige contract. Dat zal AZ willen voorkomen, want Wijndal geldt al jaren als een van de spelers die miljoenen in de Alkmaarse kassa moet gaan brengen.

Wijndal, die debuteerde in 2017, speelde al elf interlands voor het Nederlands elftal. Afgelopen zomer was de linkspoot nog basisspeler tijdens het EK, maar al snel raakte hij zijn plek kwijt aan Patrick van Aanholt. De verdediger belandde daarna van teleurstelling in teleurstelling. Hij miste de seizoenstart met AZ en zag een transfer in rook opgaan.

De laatste weken is Wijndal weer vaste waarde bij AZ, waar hij de aanvoerdersband overnam van de naar Atalanta vertrokken Teun Koopmeiners. Wijndal werd zelfs weer opgeroepen voor de voorselectie van het Nederlands elftal. AZ gaat eveneens met toptalent Mo Taabouni om tafel. Zijn contract loopt volgend jaar af. "Owen en Mohamed zijn spelers die weg graag langer bij ons houden", vertelt technisch directeur Max Huiberts aan VI. "Dat lijkt me logisch als je kijkt naar hun kwaliteiten en ontwikkeling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen