Barça en Boca Juniors lanceren prachtig eerbetoon aan Maradona

25 oktober 2021, 20:00

FC Barcelona en Boca Juniors slaan de handen ineen om een eerbetoon te brengen aan de vorig jaar overleden Diego Maradona. De clubicoon en voormalig stervoetballer lanceren gezamenlijk de Maradona Cup, waarin zij stil zullen staan bij het overlijden van de Argentijnse grootheid.

Maradona overleed vorig jaar op 25 november aan de gevolgen van een hartstilstand. Dagenlang was de voetbalwereld in diepe rouw. Bijna een jaar later hebben Boca Juniors en FC Barcelona een fraai eerbetoon bedacht voor de voormalig wondervoetballer. Op 14 december binden de clubs de strijd met elkaar aan in de zogenoemde Maradona Cup.

De wedstrijd zal worden afgewerkt in het Saudi-Arabische Riyad. De oefenwedstrijd komt voor FC Barcelona niet heel gunstig uit. De ploeg van Ronald Koeman moet namelijk twee dagen daarvoor nog aantreden in La Liga. Barça moet namelijk nog de wedstrijd tegen Osasuna inhalen. Die wedstrijd staat gepland voor 12 december.

Maradona speelde zich in 1982 als speler van Boca Juniors in de kijker van FC Barcelona, dat hem overnam. Na twee seizoenen in Spanje verkaste hij naar Napoli, waar de dribbelkoning zijn meest succesvolle periode beleefde. De wereldkampioen van 1986 speelde ook nog voor Sevilla, Newell's Old Boys en sloot zijn loopbaan in 1997 af bij Boca Juniors.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen