Van Basten legt uit waarom Ajax de CL niet wint

25 oktober 2021, 23:28

Marco van Basten gaat er niet vanuit dat Ajax de Champions League kan winnen. De voormalig topspits hoort de laatste weken steeds vaker gebombardeerd wordt tot outsider voor de bokaal, maar is van mening dat de Amsterdammers nog tekort komen om de strijd aan te binden met de Europese top.

"Ik denk het niet", antwoordt Van Basten aan tafel bij Rondo op de vraag of Ajax kans maakt op de Champions League-titel. "Het zou geweldig zijn, maar als je kijkt naar de individuele spelers... Dan denk ik niet: hij kan makkelijk mee bij FC Barcelona of bij Real Madrid. Als team zijn ze goed ingespeeld, maar qua spelers loopt er niemand van wie ik denk: nou..."

Lees ook: De Boer staat nog altijd achter keuze voor 5-3-2-systeem

Daar is Frank de Boer het niet helemaal mee eens. "Ze hebben een goed ingespeeld team, maar hebben ook veel individuele kwaliteiten. Daley Blind wordt echt in zijn kracht gebruikt, terwijl Lisandro Martínez en Jurriën Timber het geweldig doen. Ryan Gravenberch vind ik echt een speler voor de wereldtop in de toekomst", aldus de ontslagen bondscoach. "Ook Noussair Mazraoui vind ik wereldtop hoe hij nu speelt."

Ajax is fantastisch aan het Champions League-seizoen gestart. De Amsterdammers pakten negen punten uit de eerste drie duels en maakten de vorige ronde veel indruk door Borussia Dortmund op een 4-0 nederlaag te trakteren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen