'Koeman krijgt na De Jong opnieuw slecht nieuws van clubarts'

25 oktober 2021, 23:23

Het middenveld van FC Barcelona verliest langzaam aan kwaliteit. Nadat eerder al bekend werd dat spelmaker Frenkie de Jong voorlopig uit de roulatie is vanwege een hamstringblessure, kan coach Ronald Koeman de komende weken ook geen beroep doen op zijn collega-middenvelder Pedri.

Het achttienjarige megatalent stond al aan de kant met hamstringklachten, maar heeft volgens AS een tegenslag te verwerken gekregen in zijn herstelproces. Pedri hoopte een dezer weken zijn rentree te kunnen maken, maar staat naar verluidt nog drie extra weken aan de kant. Een MRI-scan heeft uitgewezen dat Pedri voorlopig nog niet inzetbaar is.

Dat is een flinke domper voor de middenvelder, die afgelopen seizoen juist nog opviel met zijn krankzinnige fitheid. Pedri speelde voor Barça, de Spaanse nationale ploeg én de Olympische ploeg liefst 74 wedstrijden en hoefde nauwelijks minuten te missen. Nu moet hij sowieso de ontmoetingen met Rayo Vallecano, Deportivo Alavés, Dynamo Kiev en Celta de Vigo laten schieten.

Het ontbreken van De Jong en Pedri is de volgende domper die Koeman te verwerken krijgt als coach van FC Barcelona. De Nederlander verloor afgelopen weekend de Clásico met 1-2 en zakte daardoor naar de negende plaats in de Spaanse competitie. In de Champions League is het bovendien ook nog zeer de vraag of Barça zich weet te plaatsen voor de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen