Ngonge geniet na van wereldgoal: "Nog steeds in shock"

25 oktober 2021, 23:50

Cyril Ngonge kan nog steeds niet geloven dat hij waarschijnlijk nu al heeft getekend voor het doelpunt van het seizoen in de Eredivisie. Tegen AZ kreeg de aanvaller van FC Groningen een voorzet van Mo El Hankouri net iets achter zich, maar hij slaagde erin om op artistieke wijze te scoren met zijn hak.

De Belgische aanvaller verlengde de bal perfect richting de verre hoek en liet daarmee AZ-doelman Peter Vindahl Jensen volstrekt kansloos. "Ik heb nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht", vertelde de dolgelukkige Ngonge in gesprek met ESPN. "Ik ben ook nog steeds in shock dat ik zo'n doelpunt heb gemaakt. Dit heeft zelfs invloed op mijn familieleden en vrienden."

Lees ook: Groningen mede dankzij wereldgoal Ngonge voorbij AZ

"Het is heel leuk om zo'n doelpunt te maken", vervolgde Ngonge, die de treffer tientallen keren terugkeek op zijn telefoon. "Ik moet bekennen dat ik heel moeilijk in slaap viel", glimlachte de Belgische aanvaller. "Ik had helemaal niet de verwachting dat de bal daar zou komen, maar in een split-second besliste ik om dit te doen. Uiteindelijk was het wel bewust."

Direct na de treffer, waarmee hij het tot dusverre dolende FC Groningen aan een 2-0 overwinning hielp, werd hij bedolven door zijn ploeggenoten. "Na afloop besef je wel wat voor goal je hebt gemaakt, maar dat doe je op het veld nog niet. Toen had ik 'm zelf namelijk nog niet gezien. Het was wel echt gaaf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen