Veronica geeft Hélène Hendriks voetbalshow, rol Kees Jansma

26 oktober 2021 – Hélène Hendriks (41) gaat een wekelijkse voetbalshow presenteren op Veronica. Eigenaar Talpa heeft de komst van 'The Bettle' aangekondigd, waarin er iedere week twee teams onder leiding van teamcaptains Frank Lammers en Leo Alkemade zo veel mogelijk voetbalvragen goed moeten beantwoorden om uiteindelijk het finalespel te kunnen winnen.

Veronica geeft Hélène Hendriks voetbalshow, rol Kees Jansma

Vanaf 5 november 2021 is de voetbalquiz te zien op Veronica na de voetbaltalkshow Veronica Inside om 22.00 uur op de vrijdagavonden. Naast de voetbalvragen doen Lammers en Alkemade elke week ook een voorspelling over het verloop van het komende voetbalweekend.

Er wordt tijdens de show gespeeld in vijf speelrondes met verschillende voetbalvragen en opdrachten, waarin punten en gouden ballen te verdienen zijn. In de finaleronde wordt in 'The Bettle Box' gespeeld tussen een teamlid van beide groepen, die de gouden bal moet schieten tegen een van de zestien oplichtende vlakkende. Het team dat de meeste vlakken raakt, wint het tv-programma.

Lees ookDagelijkse talkshow Derksen, Genee en Gijp een feit

Er is ook een rolletje weggelegd voor journalist Kees Jansma, geïntroduceerd als 'het voetbalgeweten van Nederland'. De voormalige perschef van het Nederlands elftal fungeert als scheidsrechter bij de voetbalquiz. Het programma wordt geproduceerd door Southfields.

Eredivisie