Feyenoord
2 – 0
Fortuna Sittard

Ajax akkoord met Amsterdam, ministadion stap dichterbij

26 oktober 2021 – Ajax heeft een grote stap gezet in de wens om het trainingscomplex flink uit te breiden. De club heeft definitief een overeenkomst bereikt met de gemeente Amsterdam over het exclusieve ontwikkelrecht van parkeerterrein P2. Ajax mag daar een onderdeel van het trainingscomplex van gaan maken op de lange termijn en daar komt onder meer een ministadion op.

Ajax akkoord met Amsterdam, ministadion stap dichterbij

Dat heeft Ajax dinsdagochtend bekend gemaakt. Ajax is voornemens om nieuwe trainingsvelden te maken op het terrein én een ministadion waarin de Ajax Vrouwen en Jong Ajax in de toekomst hun wedstrijden gaan afwerken. Momenteel gebeurt dat nog op de Toekomst, maar dat zal veranderen en daarvoor heeft het de komende jaren de tijd.

'De club gaat tot 2026 een plan uitwerken dat voldoet aan de voorwaarden die in de overeenkomst zijn vastgelegd. De oplevering van P2 door de gemeente Amsterdam staat gepland voor 2025, wanneer de gemeente elders in het gebied een nieuwe parkeervoorziening heeft gerealiseerd', schrijft de club op de website. Vanaf dat moment kan het terrein worden omgebouwd door Ajax. 

"De extra grond geeft ons de mogelijkheid om de faciliteiten van al onze teams uit te breiden. Het geplande ministadion dat we op P2 willen realiseren biedt een passend podium voor de Ajax Vrouwen, Jong Ajax, de internationale wedstrijden van onze jeugd en sommige duels van ons eerste elftal", aldus een blije Edwin van der Sar. "Ons doel is structureel aanhaken bij de Europese top en onze jeugdopleiding en de doorstroming van jeugd naar het eerste elftal speelt daar een belangrijke rol in. Daarnaast groeit ook het vrouwenvoetbal en die ontwikkeling zal zich doorzetten."

Ajax

gerelateerd