Koeman mist vijftal bij FC Barcelona tegen Rayo Vallecano

26 oktober 2021, 14:27

Frenkie de Jong (24) ontbreekt woensdagavond definitief bij FC Barcelona. De middenvelder kampt met een hamstringblessure en is om die reden niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Ronald Koeman. Ook Ronald Araújo, Pedri, Martin Braithwaite en Ousmane Dembélé zijn nog altijd niet fit genoeg om in actie te komen.

Vooral de afwezigheid van Dembélé is een kleine domper, omdat de Fransman op de weg terug is en stiekem alweer in de groep van coach Koeman werd verwacht voor het treffen met Rayo Vallecano woensdagavond. Van De Jong, Pedri en Araújo lag in de lijn der verwachting dat ze de wedstrijd wel zouden moeten missen. Braithwaite ligt sowieso de rest van dit kalenderjaar uit de roulatie bij de Catalaanse grootmacht.

In Spanje wordt overigens ook verwacht dat De Jong er komend weekend nog niet bij is als de Catalanen het zaterdag voor eigen publiek opnemen tegen Deportivo Alavés. Op het middenveld wordt het puzzelen voor Koeman: normaliter wordt het Philippe Coutinho naast Sergio Busquets en megatalent Gavi. 

Lees ook: FC Barcelona bevestigt hamstringblessure De Jong

Door de nederlaag in El Clásico is de druk op Koeman weer toegenomen. De Nederlandse coach heeft woensdagavond een overwinning nodig tegen nummer zeven Rayo Vallecano. Anderzijds: bij een zege staan de Catalanen op slechts drie punten van koploper Real Sociedad. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen