Koeman reageert op 'gefilmde' belaging, Fati twijfelgeval

26 oktober 2021 – Ronald Koeman (58) heeft zijn afschuw uitgesproken over de aanval van de boze FC Barcelona-supporters op zijn auto afgelopen weekend. De oefenmeester werd na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid (1-2) belaagd door diverse supporters van de club en volgens de Nederlandse coach is het een breed maatschappelijk probleem, waar vooral niet te veel aandacht voor moet zijn.

Koeman reageert op 'gefilmde' belaging, Fati twijfelgeval

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat deed hij tijdens de persconferentie. "Ik denk niet dat er een oplossing voor is", zei Koeman desgevraagd. "Het zijn mensen met problemen tijdens hun opvoeding, met verkeerde normen en waarden. De sfeer in het stadion was juist anders, want zelfs bij 0-2 werden we nog gesteund. Deze mensen moeten niet te veel aandacht hebben, de beelden zeggen genoegen. En het is niet alleen bij mij gebeurd, maar ook bij sommige spelers met hun vrouw en kinderen. Dit maatschappelijke probleem bestaat helaas over de hele wereld. En in het verleden is het bijvoorbeeld Carles Puyol overkomen "

El Mundo Deportivo schreef dinsdagavond ook over de belaging van de auto van Koeman en deed daarbij een opvallende constatering: niet alleen Koeman en zijn vrouw zaten in de auto. Ook zat er een cameraploeg op de achterbank, die vermoedelijk opnames aan het maken was. Mogelijk komt er dus nog een derde deel van de Videoland-documentaire van Koeman bij FC Barcelona. Het levert hoe dan ook interessante beelden op, omdat de aanval vanuit binnenuit gefilmd is.

Ansu Fati serieus twijfelgeval
Verder werd Koeman gevraagd naar de fysieke situatie van zijn ploeg in aanloop naar het duel met het gepromoveerde Rayo Vallecano. Ansu Fati hield lichte klachten over aan El Clásico en is een serieus twijfelgeval: een nieuwe kwetsuur, die niets te maken heeft met zijn vorige zware blessure. Sergio Agüero kan nog geen negentig minuten spelen, maar maakt wel goede stappen voorwaarts, bevestigde Koeman.

Lees ookKoeman mist vijftal bij FC Barcelona tegen Rayo Vallecano

De Argentijnse routinier zal voorin de concurrentie kunnen aangaan met Memphis. "Ik ken Memphis goed en in de laatste wedstrijden kon hij niet beslissend zijn. Hij is dan ook zelfkritisch en doet er alles aan om zich te verbeteren. Hij weet als de beste wat daarvoor nodig is", zei Koeman over de kritiek die er in Catalonië volop is op de Nederlandse spits.

Toekomst van Dembélé
Ook werd het vermeende nieuwe contract dat Ousmane Dembélé voorgeschoteld gaat krijgen, besproken. Koeman bevestigt de wens om de Fransman te halen. "We willen graag dat hij blijft, hij is een belangrijke speler voor ons. Het doel is om zijn contract te verlengen. Als hij niet verlengt? Dan weten we nog niet wat we doen, onze strategie is erop gericht hem te behouden."

LaLiga

gerelateerd