Van den Berg mag zich bewijzen aan Liverpool: "Hij moet spelen"

26 oktober 2021, 16:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sepp van den Berg mag woensdagavond namens Preston North End in actie komen tegen 'zijn' Liverpool. Normaal gesproken komen gehuurde spelers in Engeland niet in actie tegen hun eigen club, maar voor de negentienjarige Nederlander is een uitzondering gemaakt.

Dat liet Liverpool dinsdag weten op de eigen website. Assistent-trainer Pepijn Lijnders, die vaak persconferenties voor zijn rekening neemt, werd daarbij geciteerd. "Natuurlijk moet hij spelen", begon hij. "Als je kok wil worden, moet je veel tijd doorbrengen in de keuken. Welke boodschap zouden we uitdragen als we spelers verhuren om aan speeltijd te komen en ze dan in een mooie wedstrijd niet te laten spelen?"

"We willen jonge spelers kansen geven en voor Sepp is dit een geweldige wedstrijd. Ik heb contact met hem, hij kijkt ernaar uit en dat is het belangrijkst. Het is precies wat hij nodig heeft: een jonge centrumverdediger die zich op verschillende posities laat zien in de Championship. Als je daar ervaring hebt opgedaan, kun je veel aan. We kunnen niet wachten om hem in de voorbereiding op het volgende seizoen aan het werk te zien."

In 2019 nam Liverpool de toen zeventienjarige Van den Berg over van PEC Zwolle. In Engeland speelde hij voor Liverpool Onder 23 en maakte hij voor het eerste zelfs al minuten in de beker, voor hij dit seizoen aan Championship-club Preston North End werd verhuurd. Met die club krijgt hij woensdagavond dus in eigen huis bezoek van Liverpool in een wedstrijd om de League Cup. Dat duel begint om 20:45 uur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen