Ook bij Real Madrid steun voor Koeman: "Heb me geërgerd"

26 oktober 2021, 17:53

Ronald Koeman kon op de nodige steun rekenen nadat hij afgelopen zondag na de met 1-2 verloren Clásico in zijn auto werd belaagd. Ook Carlo Ancelotti nam het op voor zijn collega van FC Barcelona. De trainer van tegenstander Real Madrid reageerde toen hij er tijdens zijn persconferentie van dinsdagmiddag naar werd gevraagd.

"Ik heb me geërgerd aan de beelden van Koeman die Camp Nou probeerde te verlaten", antwoordde Ancelotti desgevraagd, geciteerd door Mundo Deportivo. Op die beelden was te zien hoe Koeman in een poging om bij het stadion weg te rijden door tientallen fans werd opgewacht en waar sommige van hen op de auto sloegen of spuugden.

"Het is een sociaal probleem, breder dan alleen in het voetbal", merkte Ancelotti op. "Koeman is niet alleen trainer. Hij is gewoon een mens die als trainer werkzaam is. Als de mens niet gerespecteerd wordt, dan geeft dat aan dat er een probleem is."

Koeman

Koeman reageerde eerder tijdens zijn persconferentie ook al op het incident. Hij gaf onder meer aan dat hij geen oplossing ziet voor dergelijke incidenten. "Het zijn mensen met problemen tijdens hun opvoeding, met verkeerde normen en waarden. De sfeer in het stadion was juist anders, want zelfs bij 0-2 werden we nog gesteund. Deze mensen moeten niet te veel aandacht hebben, de beelden zeggen genoegen."

Ook de opvatting van Ancelotti werd door Koeman gedeeld. "Het is niet alleen bij mij gebeurd, maar ook bij sommige spelers met hun vrouw en kinderen. Dit maatschappelijke probleem bestaat helaas over de hele wereld." 

Lees ook: Koeman reageert op 'gefilmde' belaging

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen