Uitblinker Roord vervangt Miedema in de spits bij Leeuwinnen

26 oktober 2021, 19:23

De Oranje Leeuwinnen treden vanavond zonder topscorer Vivianne Miedema aan tegen Wit-Rusland. Middenveldster Jill Roord is haar vervanger in de spits, nadat zij afgelopen vrijdag ook al indruk maakte in de voorhoede.

Dat deed zij met een hattrick in de 8-0 overwinning op Cyprus. Toen speelde Roord als rechtsbuiten, met Miedema nog gewoon in de spits. De topscorer aller tijden van de Oranjevrouwen kreeg van bondscoach Mark Parsons echter rust en is daarom niet meegereisd naar Wit-Rusland. Haar vervanger Roord speelt met Lieke Martens links en Daniëlle van de Donk rechts naast zich in de voorhoede.

Door het naar voren schuiven van Roord en Van de Donk komt er op het middenveld een plek vrij voor Victoria Pelova. Voor de Ajax-speelster is het de eerste basisplaats in Oranje. Achterin voerde Parsons ook één wijziging door ten opzichte van de wedstrijd tegen Cyprus: Merel van Dongen is de linksback en vervangt daarmee Dominique Janssen. 

De Oranje Leeuwinnen trappen om 20:00 uur af in Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland, voor het vierde WK-kwalificatieduel. Nederland staat na drie wedstrijden bovenaan met zeven punten en een doelsaldo van elf voor en slechts één tegen. Wit-Rusland zelf speelde pas één duel. In eigen huis was het met 4-1 te sterk voor Cyprus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen