Invaller Hazard redt gehavend Dortmund in DFB Pokal

26 oktober 2021, 22:19

Borussia Dortmund heeft de volgende ronde van de DFB Pokal bereikt ten koste van FC Ingolstadt. Daarmee heeft het gedaan wat het moest doen, al ging dat een stuk minder soepel dan vooraf gehoopt. Thorgan Hazard hielp zijn ploeg als invaller uiteindelijk aan een 2-0 overwinning.

Het grootste gemis voor Dortmund was uiteraard topspits Erling Haaland. De Noor kampt met een blessure en zal mogelijk dit kalenderjaar niet meer in actie komen. Maar ook veel andere spelers ontbraken, omdat trainer Marco Rose hen rust wilde geven. Zo zat aanvoerder Marco Reus op de bank en was Donyell Malen er helemaal niet bij. Landgenoot Immanuel Pherai overigens wel. De Nederlandse jeugdspeler die vorig seizoen werd verhuurd aan PEC Zwolle zat op de bank, maar viel niet in.

Met de 23-jarige reservespeler Steffen Tigges in de punt van de aanval, de negentienjarige Reinier op links en Julian Brandt op rechts, hadden Die Borussen de grootste moeite om tegen de hekkensluiter van de 2. Bundesliga tot scoren te komen. De ploeg had liefst 83% van het balbezit en incasseerde zelf geen enkel schot op doel, maar moest wel tot de 72e minuut wachten voor de openingstreffer viel.

Een minuut daarvoor had Rose ingegrepen en Reus en Hazard toch in de ploeg gebracht. Het pakte goed uit, want vrijwel direct maakte Hazard zijn eerste van de avond. Op aangeven van Brandt kon hij eenvoudig binnentikken. Zijn tweede volgde tien minuten later, opnieuw na een assist van Brandt. Zo ontsnapte de Champions League-tegenstander van Ajax aan een verlenging en kwam het uiteindelijk zonder kleerscheuren de tweede bekerronde door. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen